Carony met Turnout of Turny
Als een transfer naar de autostoel niet mogelijk is en u wilt toch in een personenauto of MPV rijden dan zij er de volgende oplossingen.
- De Weersink draaihefstoel met rolstoel.
- De Carony met de Turnout draaistoel
- De Carony met de Turny draaihefstoel.
Voor alle drie de oplossingen gelden de beschrijvingen van de draailiften onverkort.
Carony
Dit is een autostoel die op een rolstoelkar is geplaatst. Deze rolstoelkar (de Carony) kan gekoppeld worden aan de draaistoel (Turnout ) of de Turny die dus aan de auto vastzit.
De Carony rolstoelkar en zijn tegendeel in de auto zijn beide voorzien van een glijrailsysteem waarmee de stoel overgeschoven kan worden nadat ze aan elkaar gekoppeld zijn.
Eenmaal gekoppeld schuift men dan de persoon over naar het draaiplateau van de Turnout of de montageplaat van de Turny. Daarna kan men de rolstoelkar afkoppelen en achter in de auto leggen.
De inzittende kan op dezelfde manier als bij de Turnout en Turny in- en uit de auto gehaald worden. Met dezelfde voor – en nadelen als beschreven bij de Turnout en Turny .
Aandachtspunten Carony
Hoogte
Als de auto relatief hoog is , is de railhoogte ook hoog en zal de rolstoelkar ook een overeenkomstige hoogte moeten hebben. Het resultaat is dan dat de Carony rolstoel erg hoog wordt. Er dreigt dan kiepgevaar.
Uitveren van de auto
Als de stoel met inzittende overgeschoven wordt naar de rolstoel kar gaat het gewicht uit de auto. Deze zal opveren. Dus bij terugkomst zal de kar in hoogte versteld moeten worden om weer aangekoppeld te kunnen worden. (De auto is nu hoger dan met belasting)
Vlakke ondergrond
De ondergrond moet vrij valk zijn omdat anders de aankoppelpunten van de rolstoelkar niet oplijnen met de aankoppelpunten van de auto.
